Trygg mat i Joker

Når kundene våre handler i en Joker-butikk, skal det føles trygt. Vi skal ikke bare sikre at maten er helsemessig sikker å spise, vi ønsker også å gi kundene en trygg handleopplevelse.

Derfor trener vi vårt personale til hele tiden å ha kontroll med varene, både de som er emballerte og de som ikke er det. 

Holdbarhet

Ferdigpakkede matvarer skal merkes med holdbarhetsdato. Merking med holdbarhetsdato benyttes av hensyn til både helse og kvalitet. Forutsatt at maten er blitt oppbevart som beskrevet på pakningen, vil en holdbarhetsdato fortelle hvor lenge produktet beholder sine egenskaper og sin kvalitet. Holdbarhetsdatoen skal vi ha kontroll på. Vi sikrer at du som kunde også har noen dagers holdbarhet på produktet hjemme på kjøkkenbenken. Vil du vite mer om merking av holdbarhet - les her.

Ingrediensene

Alle varer kjenner vi ingrediensene til, selv de som er uemballerte og som ligger i delikatessedisken uten etikett. Spør betjeningen hvis du ønsker nærmere informasjon. Det samme gjelder på uemballerte bakervarer og smågodt. Ser du på hyllekanten eller på et oppslag i nærheten av produktet, vil du finne informasjon om ingrediensene i disse produktene. Opprinnelsesland på frukt og grønt gir vi deg informasjon om, uten at du trenger å spørre. Det skal stå på plakatene i disken. Lurer du på hvilken opprinnelse kjøttet har, vil våre ansatte kunne svare deg på det, hvis det ikke allerede står på pakken. 

Du kan lese nærmere informasjon om matallergier her.

Sikre kvalitet

For å være sikker på at kvaliteten i produktene ikke forringes, men opprettholdes mens de er i våre butikker, overvåker vi temperaturene på kjøl- og frysedisker. Skjer det noe som tilsier at temperaturen blir for høy, skal dette utbedres før det går utover varene i diskene. Våre leverandører skal merke at vi er kritiske til hvilke varer vi tar inn i butikken, og er vi ikke fornøyd i varemottaket, returneres varene. Vi foretrekker heller at varen er utsolgt enn å være usikre på kvaliteten.