Nå har vi reddet mer enn 390 tonn dagligvarer

Siden Joker startet samarbeidet med Throw No More er mer enn 392 tonn dagligvarer reddet. Throw No More er en app som gir deg oversikt over hva butikker har av nedsatt pris på grunn av dato. Last ned appen og bli en matredder, du også!

Throw No More er en app som viser deg hva din lokale Joker-butikk har til nedsatt pris på grunn av dato. Du får med andre ord oversikt over hva alle Joker-butikkene i nærheten av deg har og til hvilken pris. På den måten kan du hjelpe butikkene å hindre at varer med kort holdbarhetsdato blir kastet. Ved å handle flere av matvarene på handlelisten til nedsatt pris på grunn av dato, er det dessuten mye penger å spare. Samtidig hindrer du at disse varene blir til svinn. 

Vi har nå 78.640 nedlastninger av appen og det er 221 Joker-butikker rundt om i landet som er koblet på appen (pr. 15. juli  2021). Vi jobber kontinuerlig for å få på flere butikker og målet er at så mange som mulig av våre 470 butikker skal være på appen. 

I hele perioden, fra start til nå, har det totalt blitt solgt 1 474 600 datovarer som tilsvarer 392 tonn solgte dagligvarer.  

- I Joker er målet å redusere matsvinnet med hele 70% innen 2025. For å få til dette trenger vi hjelp av forbrukerne, som ved at flere bruker Throw No More-appen og kjøper varer som står i fare for å bli kastet. Dette er kanskje det enkleste klimatiltaket vi kan gjøre, hvor både kundene og butikkene sparer penger, samtidig som utslippene reduseres, forteller bærekraftsansvarlig i Joker, Frank Ellingjord-Dale.

Last ned appen: 
- For IOS
- For Android