Har allerede reddet over 100 tonn dagligvarer

I slutten av april 2020 startet Joker opp et samarbeid med Throw No More, nå er 168 tonn dagligvarer reddet.

Konseptet går ut på at kundene laster ned Throw No More-appen og der kan de se hvilke varer Joker-butikker i nærheten har priset ned grunnet at utløpsdatoen nærmer seg.

Vi har over 40.000 nedlastninger av appen og det er over 200 Joker-butikker rundt om i landet som er koblet på appen. Vi jobber kontinuerlig for å få på flere butikker og målet er at så mange som mulig av våre 460 butikker skal være på appen. 

I hele perioden, fra start til nå, har det totalt blitt solgt 529 852 datovarer som tilsvarer 150 tonn solgte dagligvarer.  

– Tallene sier mye om verdien for butikkene og kundene, og ikke minst bidrar det til mindre matsvinn. Denne appen gjør at kunde og butikk «finner» hverandre, og øker mulighet for at kassene med matvarer til redusert pris, selges ut, forteller kommunikasjonssjef på bærekraft i NorgesGruppen, Signe Bunkholt Sæter.

Den første måneden appen var aktiv ble det omsatt 30 000 nedprisede varer som etter nedprisning hadde en verdi på nesten 800 000 kroner. Det sier noe om verdien både for kundene og for butikken. 

– Kundene får full oversikt over datovarer med kort holdbarhet, med ny pris og antall varer igjen. Dette gir forutsigbarhet og gjør det mulig å planlegge innkjøp, sier markedssjef i Joker, Roy Hval.

Han kan fortelle at reaksjonene fra både kunder og butikker har vært utelukkende positive og gleder seg til fortsettelsen.