De fine maidager

joker.no
Maimåned åpner for å kunne nyte ekstra av den deilige våren og vi skal også feire 17. mai og pinsen, og det er den internasjonale hamburgerdagen i slutten av månden. Med andre ord, det er mye å glede seg over i mai!

Det er få som nyter varmen, sola og de lange sommerdagene mer enn nordmenn. Så fort gradestokken tillater det blir hagemøbler bæret ut og griller fyrt opp. Det er lov å sette sommerlige retter på bordet, selv om de første måltidene inntas med blå lepper og skjelvende hender får heller være. Det er også lov å grille og spise maten inne hvis været ikke tillater å være ute.

Her kan du se ut stort utvalg av gåre nyeste og beste burgeroppskrifter.

Nå er tiden inne for å slippe til sommeren, også på middagsbordet. Kos deg med grillmat, salater, friske frukter og bær og is.

Her har vi samlet mange deilige oppskrifter som kan være med på å gi deg og dine en skikkelig sommerstemning. God appetitt!

Relatert innhold

Muffins i rødt, hvitt og blått

Muffins i flaggets farger er med på å sette festbordet i feststemning.

Koldtbord

Sommeren er sesongen for mat i det fri og hva er ikke hyggeligere enn å dele et godt måltid med de du er glad i? Koldtbord er både tradisjonelt og ikke minst koronavennlig – alle kan ta med hver sin rett.

Grillede kyllingklubber med Chimichurri

Dette tilbehøret setter prikken over i´en over enhver rett i sommer. Chimichurri er både fruktig, sterk og god, og gir grillmaten en skikkelig make-over.

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat

Den røkte og salte smaken på sommerkoteletter passer ypperlig med smaken av den syrlige friskheten til hjertesalaten. Hjertesalat egner seg veldig godt på grillen.

3 x biff på grillen

Alle gode ting er tre, spesielt når det er snakk om biff på grillen! Med 3 forskjellige typer kjøtt og godt tilbehør, får alle muligheten til å velge sin favoritt.

Burger på grillen

En skikkelig saftig og smakfull hamburger er utrolig godt. Burgere kan varieres i det uendelige. Prøv deg frem med forskjellig topping og tilbehør, og finn frem til din favoritt!

Fargerike pølsespyd

Lag fargerike og fristende grillspyd til både liten og stor! Her kan du gjerne bruke kokte poteter fra gårsdagens middag eller bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet.

Vannmelon på grillen med spekeskinke

Smaken av sommer! Spekeskinke er kjempegodt til grillet melon, og er så enkelt å lage.

Fargerik kyllingsalat

En deilig kyllingsalat passer ikke bare å lage om sommeren. Ønsker du en lettere middag er dette et ypperlig valg

Meksikansk kyllingsalat

Hva med en smakfull salat til middag? Med marinerte kyllingstrimler, en frisk limedressing og tortillachips, får du et uslåelig godt måltid.

Appelsin- og mangosalat

Appelsin egner seg godt i salat. Denne vitaminbombens syrlighet smaker ypperlig sammen med den søte mangoen. Salaten kan serveres som en egen rett, eller som tilbehør til for eksempel kjøtt eller kylling.

Minipavlova med salt karamell og Smash

Glem alt av bær og frukt på pavlovaen. Denne mer syndige lillebroren vil få deg til å glemme bærkaker. Salt karamell og Smash i en salig blanding vil kanskje gjøre denne kaken til din favoritt i sommer.

Piknik

Det er ikke bare grillmat som smaker godt ute. Server sommerskinke og spekeskinke sammen med ferdig potetsalat og hjemmelaget eggesalat med karri. Salte kjeks, frisk vannmelon og søte jordbær er friskt og fargerikt tilbehør.