Sommerlige salater

Salat trenger ikke bestå av kun tørre, kjedelige blader! Finn friske, sunne og gode råvarer og lag en sommerlig vri på salaten. Bruk den som tilbehør eller spis den som en egen rett. Mulighetene er mange, så ha en god salatsommer!

Gresk salat og tzatziki

Gresk salat og tzatziki vekker ferieminner, men du kan enkelt lage det hjemmet også. Perfekt som smårett og/eller som tilbehør.

Herlig salatfat

Det er morsomt å lage salatfat. Hvor mye vi skal beregne er selvfølgelig avhengig av hva som serveres ellers, men beregn en stor porsjon, for dette går unna.

Pastasalat med spekeskinke

Pasta og spekeskinke er kjapp og lettvint mat. Denne pastasalaten er en enkel og frisk rett som kan spises til lunsj eller kvelds. Eller om du vil ha en lett og rask middag.

Ananas- og agurksalat

Denne agurksalaten smaker deilig asiatisk av frisk ingefær. Salaten blir ofte servert i både India og Thailand og kan være et friskt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

Tomat- og mozzarellasalat

Tomat og mozzarella passer utrolig godt sammen. Det er nesten et lite måltid i seg selv, men er også nydelig tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

Agurksalat

En frisk salat med smak av sommer. Perfekt tilbehør til grillmat og spekemat.

Asiatisk potetsalat

Potetsalat er poppis! Her er en inspirert av det asiatiske kjøkkenet med smak av lime, chili, sesamolje, mynte og vårløk. En frisk og god potetsalat som passer godt til sommerens grillmat.

Ananassalat med chili

Har du prøvd grillet ananas? Dette er en kjempegod salat til grillet kjøtt. Du kan også bruke denne salaten som egen forrett.

Grillet gresk salat

Gresk salat med agurk, tomat, løk, oliven og fetaost er alltid populært. Men hvorfor ikke prøve en ny variant. Pakk salaten inn i folie og legg den på grillen til osten har smeltet. Smaken på grønnsakene kommer godt frem etter en runde med varmebehandling. Har du ikke grill, kan du putte pakken i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.