Halloween 31. oktober

Her finner du gode tips og oppskriftene du trenger til en vellykket Halloween-feiring.

Halloween betyr «hellig aften» og feires hvert år den 31. oktober. I dag feirer mange Halloween ved å kle seg ut i skremmende kostymer, pynte huset med skumle effekter, samt gå fra dør til dør og be om godteri. Sistnevnte er nok ikke så aktuelt i år på grunn av korona, men det betyr ikke at man kan lage en liten Halloween-feiring hjemme med familien.

Tips til dekor
Bruk fantasien og lag morsomt dekor av gresskar. Gresskar er en nødvendig og dekorativ del av Halloween. Du kan få dem ferske i butikken, i plastikk, eller som stearinlys. Det er dessuten en masse andre kunstige gresskareffekter å få tak i, som asjetter og servietter. Ved å skjære av toppen på gresskaret, grave ut kjøttet og skjære ut øyne, nese og munn, får du en stilig lykt du kan pynte opp med. Plasser et lys inni, og sett på plass toppen av gresskaret som lokk. Gresskarkjøttet kan du bruke i en gresskarsuppe eller en gresskarpai. 

Sunn snacks
For mange kan det bli vel mye godterifokus på Halloween, men du trenger ikke å bare sette frem søtsaker, det finnes mange sunne alternativer. Lag for eksempel noen grønne spyd, eller kutt opp frukt og grønnsaker og server med dip til. Du kan også lage smoothies i spreke farger

Flere kule oppskrifter til Halloween kan du finne her

God Halloween! 

Relatert innhold

Gresskarsuppe med urter

Høsten er tid for gresskar og feiring av Halloween. Ønsker du å gjøre noe annet med gresskaret enn å skjære ut til lykt, så er denne gresskarsuppen absolutt noe å anbefale.

Ostekake med gresskar

Ostekake med gresskar er en noe utradisjonell ostekake som er et godt alternativ til Halloween. Skremmende god!