
Slik steker du biff
Alt er lett når man kan det. Å steke en perfekt biff er den enkleste sak i verden... når du har lært deg det. Her gir vi deg rådene til hvordan steke den perfekte biffen.
- Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før det skal stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper.
- Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i margarin eller olje. Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet. Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt.
- Legg ikke i for mange biffer av gangen. Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade eller klype.
- Ta biffene ut av stekepannen etter ønsket steketid og la dem hvile lunt en kort stund før servering.
Steketider for biff (ca. 2 cm tykk):
Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.
Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.



