Oktober – start turen hos Joker Frøysland!

Frøysland ligger i Mandal helt sør i landet, og er et flott utgangspunkt for tur- og naturopplevelser på sørlandskysten.

En rundtur på Norges sydligst bebodde øy, Skjernøya, er for eksempel en herlig opplevelse uansett vær. Her kommer du virkelig tett på naturelementene. Og starter du turen hos Joker Frøysland og kjøpmann Nadja Feyling Omdal kan du fylle tursekken med smakfull turniste. Prøv blant annet butikkens egen turfavoritt, «Frøysland-bollen»

Om turen
Dette er en middels krevende fottur. Det betyr at turen passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form. Rundturen er på 4,5 kilometer, 170 høydemeter totalt og tar ca. 3 timer og 30 minutter.

Joker Frøysland til Skjernøya
Turen starter hos Joker Frøysland. Kjør derfra mot Skjernøya for å gå en nydelig tur. På en holme utenfor Skjernøy ligger Ryvingen fyr. Området på og rundt Skjernøy er kjent for rikt fugleliv. Turen går fra Skjernøy kapell, over hengebrua til Rossnes og ut langs Rossnesvågen. Første utsiktspunkt denne turen går oppom er Såda. Herfra passer det godt og gå ned til Torjushola og ta en pause på brygga for friområdet der. Videre til Båtvika og bratt opp på Oksla. Turen tilbake går gjennom kulturmark og tilbake til Farestad.

For turkart og mer info, se ut.no (https://ut.no/turforslag/1112170689)