Mars – start turen hos Joker Nerskogen!

Nerskogen i Trøndelag ligger i ytterkanten av Trollheimen, og er derfor et perfekt utgangspunkt for turer i dette vakre fjellområdet. Unn deg for eksempel en tur til Jøldalshytta.

Starter du turen hos Joker Nerskogen og kjøpmann Toril Dullum Lund kan du kombinere en god turopplevelse med gode matopplevelser. Butikken har også et godt utvalg av lokalmat som for eksempel tørket reinsdyrkjøtt fra Trollheimen.

Om turen
Dette er en middels krevende skitur. Det betyr at turen passer for deg som har grunnleggende tur- og skiferdigheter og er i normal fysisk form. Turen én vei er på 6,7 kilometer, 74 høydemeter totalt og tar ca. 3 timer.

Fra Joker Nerskogen til Jøldalshytta
Kjør i 15 minutter fra Joker til bomveien til Heldalsætrin/Rishaugsetrene på Nerskogen, herfra er det knappe 7 kilometer på merket løype. Alternative løyper er samme vei som til Jølhaugen, men det meste av vinteren er veien bare brøytet til Vaulan. Herfra er det ca. 9 kilometer på ski til Jøldalshytta. I påsken er det brøytet videre til Kleva og 5 kilometer langs merket løype å gå inn til hytta.

En smakfull hytte på mer enn én måte
Med sin unike atmosfære og særpregede arkitektur har Jøldalshytta bevart et levende og tradisjonsrikt miljø som vil oppleves eksotisk og spennende for kommende generasjoner av fjellturister. Jøldalshytta er en av de tre betjente turisthyttene i den populære turklassikeren «Trekanten i Trollheimen». Hytten har 94 sengeplasser i betjent sesong og 33 sengeplasser i ubetjent sesong. I betjent sesong får gjestene blant annet servert kortreist mat fra setra. I selvbetjent sesong fra midten av september til slutten av mars finner du mat i hyttens proviantlager.

Mat med utsikt
På Jøldalshytta kan du finne «Mat med utsikt». Dette er et oppskriftshefte som gir inspirasjon til god og bærekraftig turmat basert på ingredienser du kan finne i hyttens proviantlager og hos Joker. Oppskriftene er også basert på ingredienser du kan sanke rett fra naturen gjennom de ulike sesongene.

Bestill overnatting
For å bestille overnatting på Jøldalshytta, send e-post til joldalshytta@dnt.no

 

For turkart og mer info, se ut.no (https://ut.no/turforslag/1112170618)