Mai – start turen hos Joker Sørvågen!

Sørvågen er et fiskevær i Lofoten som nærmest er omringet av turperler. En av disse er turen til Munkebu, som går i lett terreng og lar deg oppleve Lofotens vakre natur uten at du må besøke en fjelltopp.

Og starter du turen hos Joker Sørvågen og kjøpmann Kristin Birgitte Arntzen, så kan du fylle opp tursekken med god mat og drikke. Her finner du også et rikt utvalg av lokalmat som for eksempel tørrfisk fra Karls Fisk & Skalldyr.

Om turen
Dette er en middels krevende fottur. Det betyr at turen passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.  Turen én vei er på 5,8 kilometer, 622 høydemeter totalt og tar ca. 2 timer og 30 minutter.

Fra Joker Sørvågen til Munkebu
Start fra Joker Sørvågen og følg merket sti rundt Sørvågvatnet. God og tydelig sti på nordsiden av vannet i retning Tridalsvatnet (se skilt), bratt stigning opp vardet sti høyt opp på østsiden av Tridalsvatnet. Følg vardene og skilt videre over Djupfjordheia fram mot hytta. Denne turen er fin både som dagstur og med overnatting på Munkebu.

En sjarmerende hytte i et fantastisk landskap
Munkebu er en sjarmerende hytte som ligger vakkert til. Hytten har en egen nøkkel, slik at standard DNT-nøkkel ikke kan brukes. I forbindelse med overnatting må det medbringes sovepose eller lakenpose. Hunder er ikke tillatt på Munkebu. Det er ikke åpent for dagsturbesøk eller drop-in. Munkebu er en ubetjent turisthytte, noe som betyr at den ikke har proviantlager.

Mat med utsikt
På Munkebu kan du finne «Mat med utsikt». Dette er et oppskriftshefte som gir inspirasjon til god og bærekraftig turmat basert på ingredienser du kan finne hos Joker. Oppskriftene er også basert på ingredienser du kan sanke rett fra naturen.

Bestill overnatting
Moskenes turistinformasjon håndterer booking og utdeling av nøkler til Munkebu. Det er mulig å forhåndsbestille senger ved å sende e-post til moskenes@infolofoten.no , men det er også mulig å bare stikke innom turistinformasjonen og sjekke om det er noe ledig samme dag. Minst en i følge må være medlem av DNT for å kunne hente ut nøkkel. 

For turkart og mer info, se ut.no (https://ut.no/turforslag/1112170693)