Juli – start turen hos Joker Sinnes!

Sinnes i Sirdal og er et flott utgangspunkt for alle turglade. Som turen til Tomannsbu som gir deg høyfjellsfølelsen uten store anstrengelser.

Hytten ligger flott til ved Djupevatnet hvor du både kan nyte et bad og en rotur i hyttens egen robåt. Og starter du turen hos Joker Sinnes og kjøpmann Gerd Madland kan du også nyte god turmat. Butikken har for eksempel et godt utvalg av lokalmat som spekepølse fra Ådneram i Sirdal.

Om turen
Dette er en middels krevende fottur. Det betyr at turen passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.  Turen én vei er på 6,5 kilometer, 602 høydemeter totalt og tar ca. 3 timer.

Fra Joker Sinnes til Tomannsbu
Kjør fra Joker i 20 min mot parkeringsplassen inn mot tomannsbu. parkeringsplassen like vest for Tverrånå i Hunnedalen. Herfra går du 6,5 kilometer på merket sti til Tomannsbu. Videre er det merket løype til Støle. Løypen går bratt opp Tveitabrekka og videre over snaufjell og på skrå nedover svaberg som kan være glatte i regn og frost. Vest for Store Øyevatn krysses elva på helårsbro. Ruten forsetter videre mot sør gjennom småkupert, frodig lende. Deretter bratt opp Flåskaret og i vekslende, til dels myrlendt terreng, før det bærer ned til Djupevatn og hytta.

Sjarmerende hytte med flott beliggenhet
Tomannsbu ligger flott til på det glattskurte grunnfjellet vest for Djupevatnet. Hytten er åpen hele året og har 50 sengeplasser. På Tomannsbu får du virkelig høyfjellsfølelsen. Dette er en selvbetjent hytte, noe som betyr at hytten har proviantlager.

Mat med utsikt
På Tomannsbu kan du finne «Mat med utsikt». Dette er et oppskriftshefte som gir inspirasjon til god og bærekraftig turmat basert på ingredienser du kan finne i hyttens proviantlager og hos Joker. Oppskriftene er også basert på ingredienser du kan sanke rett fra naturen gjennom de ulike sesongene.

Bestill overnatting
For å bestille overnatting på Tomannsbu, send e-post til tursenter@stf.no


For turkart og mer info, se ut.no (https://ut.no/turforslag/1112170618)