Januar - start turen hos Joker Holmenkollen

Holmenkollen ligger 10 kilometer nordvest for Oslo sentrum, og er et ideelt startsted for turopplevelser i Nordmarka. Som turen til Norges mest bynære turisthytte, Fuglemyrhytta.

Turen tar deg blant annet gjennom vakker gammelskog og ender opp med spektakulær utsikt. Og starter du turen hos Joker Holmenkollen og kjøpmann Arfan Khezar kan du fylle opp tursekken med mat og drikke som gjør turen enda bedre.

Om turen
Dette er en middels krevende fottur. Det betyr at turen passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form. Turen én vei er på 5 kilometer, 355 høydemeter totalt og tar ca. 2 timer.

Fra Joker Holmenkollen til Fuglemyrhytta
Fra Joker følger du Krags vei gjennom et boligstrøk før du kommer til en merket sommersti. Herfra følger du veien opp til Midtstuen T-banestasjon. Dette er også et alternativt startsted for turen. Når du går opp fra stasjonen følger du den veien som går opp mot Midtstubakkene, Frognerseterveien, og forbi denne. Denne veien kan du følge på vinterstid. Veien blir stort sett brøytet hele vinteren, og du unngår stort sett ferdsel i skisporet. 

Norges mest bynære turisthytte
Fuglemyrhytta ble åpnet i 2018 og er tegnet av Snøhetta. Gjennom hyttens store vinduer er det fantastisk utsikt ned mot Oslofjorden. Hytten har 10 sengeplasser. Det er ikke innlagt vann eller strøm på hytta, men den er utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring, samt lys fra solcellepanel. Sengene har dyner og puter, men gjester må ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann kan hentes i bekk, men ta med drikkevann. Det er ikke tillatt med hund inne på hytta. Fuglemyrhytta er ubetjent. Dette betyr at hytten ikke har proviantlager.

Mat med utsikt
På Fuglemyrhytta kan du finne «Mat med utsikt». Dette er et oppskriftshefte som gir inspirasjon til god og bærekraftig turmat basert på ingredienser du kan finne hos Joker. Oppskriftene er også basert på ingredienser du kan sanke rett fra naturen gjennom de ulike sesongene.

Bestill overnatting
For å bestille overnatting på Fuglemyrhytta må minst én i følget være DNT-medlem. For bestilling, send e-post til info.oslo@dnt.no

 

For turkart og mer info, se ut.no (https://ut.no/turforslag/1112170716)