Desember – start turen hos Joker Stugudal!

Stugudal ligger i Tydal i Trøndelag, og er et fint utgangspunkt for gode turopplevelser.

Et godt eksempel er turen til Nedalshytta som tar deg gjennom et nydelig landskap på vei frem mot hytta som ligger lunt og idyllisk til innunder det mektige Sylmassivet. Og starter du turen hos Joker Stugudal kan du fylle tursekken med matglede. Her finner du blant annet mye lokalmat, men også lokal drikke fra Røros Bryggeri.

Om turen
Dette er en ekstra krevende skitur. Det betyr at turen passer for deg som er erfaren i fjellet og i tillegg er en erfaren er skiløper ned god fysikk, styrke og utholdenhet. Turen krever godt turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass. Turen én vei er på 17,5 kilometer, 552 høydemeter totalt og tar 1 dag (tilsvarer 8 timer eller mer).

Fra Joker Stugudal til Nedalshytta
Stien går fra Stugudal sentrum. Følger Sylsøvegen, videre opp til Myrvollen. Derfra følger den gamle stier opp till Rotøtjønna. Fra Væktarstua til Nedalshytta går det en merket løype.

Hytte med idyllisk beliggenhet
Nedalshytta ligger lunt og idyllisk til i bjørkeskogen innunder det mektige Sylmassivet. Fra hytta har du utsikt mot Skarddørsfjella og utover Nedalen og Nesjøen. Hytta er hovedinnfallsporten til Sylan fra norsk side, og er en del av den populære helårsruta «Firkanten». Nedalshytta er en selvbetjent hytte på vinterstid, noe som betyr at hytten har proviantlager.

Mat med utsikt
På Nedalshytta kan du finne «Mat med utsikt». Dette er et oppskriftshefte som gir inspirasjon til god og bærekraftig turmat basert på ingredienser du kan finne i hyttens proviantlager og hos Joker. Oppskriftene er også basert på ingredienser du kan sanke rett fra naturen gjennom de ulike sesongene.

Bestill overnatting
For å bestille overnatting på Nedalshytta, send e-post til nedalshytta@dnt.no


For turkart og mer info, se ut.no
https://ut.no/turforslag/1112170694