August – start turen hos Joker Storgatbakken!

Tromsø er ikke bare Nordens Paris, det er også Nordens turparadis. Et godt eksempel er turen til Blåkollkoia.

På vei dit går du gjennom et variert terreng med flott utsikt. Og ønsker du utsikter til et bedre måltid underveis, bør du starte turen hos Joker Storgatbakken og kjøpmann Iris Halvorsen. Her finner du mye godt å putte i tursekken, inkludert den lokalproduserte favoritten Topp Tursnack fra Mydland.

Om turen
Dette er en ekstra krevende fottur. Det betyr at turen passer for deg som er erfaren i fjellet, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig. Turen én vei er på 17,4 kilometer, 802 høydemeter totalt og tar ca. 7 timer.

Fra Joker Storgatbakken til Blåkollkoia
Fra sentrum følger du veien over broen og gjennom et nabolag før du begynner å gå på merket sti. Følg den merkede stien hele veien opp og over fjellet mot Blåkollkoia.

En trivelig hytte
Blåkollkoia er en trivelig turisthytte som ligger fint til oppe på en brink ved Tønsvikelva i Tønsvikdalen, som har et yrende fugleliv. Synet av den flomstore elva i midnattssol er kjent for å være en naturopplevelse man husker lenge. Blåkollkoia er en ubetjent turisthytte, noe som betyr at hytten ikke har proviantlager.

Mat med utsikt
På Blåkollkoia kan du finne «Mat med utsikt». Dette er et oppskriftshefte som gir inspirasjon til god og bærekraftig turmat basert på ingredienser du kan finne hos Joker. Oppskriftene er også basert på ingredienser du kan sanke rett fra naturen gjennom de ulike sesongene.

Bestill overnatting
For å bestille overnatting på Blåkollkoia, send e-post til troms@dnt.no

 

For turkart og mer info, se ut.no (https://ut.no/turforslag/1112170692)