April – start turen hos Joker Utsira!

Utsira er en øy i havet vest for Karmøy som byr på et hav av turmuligheter. Turen til Nordvikgården er for eksempel en kort og fin spasertur gjennom et sjarmerende øylandskap.

En liten avstikker innom Utsira fyr anbefales også. Og starter du turen hos Joker Utsira og kjøpmann Kjetil Klovning kan du i tillegg til å nyte synet av havet, også få nyte smaken av det havet produserer. Her finner du nemlig et rikt utvalg av lokalfiskede sjøkreps, krabber og reker.

Om turen
Dette er en enkel fottur. Det betyr at turen er kort og enkel og passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. Turen én vei er på 1,4 kilometer, 19 høydemeter totalt og tar ca. 15 minutter.

Fra Joker Utsira til Nordvikgården
Gå fra Joker Utsira til Nordvikgården for å oppleve stedet. Du følger vei helt frem til hytten.

En flott hytte i naturskjønne omgivelser
Nordvikgården er en flott turisthytte som ligger i naturskjønne omgivelser. Hytten har 43 sengeplasser, og har innlagt vann og strøm, og er utstyrt med vannklosett, dusj, oppvaskmaskin, komfyr, stekeovn, samt nødvendig dekketøy. Denne hytten er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede, og et bad og et rom er spesielt tilrettelagt for rullestolbrukere. Nordvikgården er ubetjent, noe som betyr at den ikke har proviantlager.

Mat med utsikt
På Nordvikgåren kan du finne «Mat med utsikt». Dette er et oppskriftshefte som gir inspirasjon til god og bærekraftig turmat basert på ingredienser du kan finne hos Joker. Oppskriftene er også basert på ingredienser du kan sanke rett fra naturen

Bestill overnatting
For å bestille overnatting på Nordvikgården, send e-post til haugesund@dnt.no

 

For turkart og mer info, se ut.no (https://ut.no/turforslag/1112170618)