Jul og tradisjoner

Nå er julen her igjen og det bugner av julevarer i våre butikker. Julekaker, knask og godt hører med når man inviterer familie og venner til hyggelige sammenkomster.

Adventstiden markerer ventetiden frem mot jul. Dette er en fin tid fylt av duften av julebakst, nyvasket hus, røkelse og julekaker. Pynt huset med levende lys og juledekorasjoner, og la forventningsfulle barn ta del i juletradisjonene.

Advent kommer av det latinske ordet adventus Redemptoris eller adventus Domini og betyr «Frelserens ankomst» eller «Herrens ankomst».

Tradisjoner
Julenisse, juletre, julebukk, adventskalender og julebaking. Det er mange tradisjoner som vi tar igjen år etter år og det er like hyggelig hver gang. Det er mange av tradisjonene som egner seg å gjøre sammen med familie og venner, som baking av julekaker og juleverksted hvor man kan lage hjemmelagede julegaver eller julepynt. Hvorfor ikke invitere til et hyggelig lag nå i førjulstiden? Bruk fantasien og skap dine egne juletradisjoner.

Julemat
Det er ulike tradisjoner i Norge for hvilke matretter man forbinder med julen: Pinnekjøtt, ribbe, torsk, lutefisk og kalkun er kanskje noen av de mest kjente. Tilbehøret til de ulike rettene kan variere alt etter hvor du er oppvokst eller hva man foretrekker. Julekaker og julegodt er også viktige ingredienser i julen. Disse kan man både kjøpe eller lage, alt etter lyst og anledning. 

Sjekk ut vårt juleoppskriftshefte her.

En riktig god jul fra oss i Joker!

Relatert innhold

Tips til årets julebakst

Tips til årets julebakst

Enten du vil ha det tradisjonelle eller prøve noe nytt, her får du oppskriftene på en søt førjulstid.

Her finner du bakeinspirasjon og gode tips.