Ostefat til mørke kvelder

Et deilig ostefat er perfekt kosemat på denne tiden av året.

Enten du skal ta med deg en rett i et selskap, invitere venner over på en hyggelig kveld, eller rett og slett vil kose deg litt ekstra  – et ostefat med godt tilbehør slår aldri feil. 

Kjøp inn et utvalg av oster, husk at du her både kan bruke kremoster, smøreoster og faste oster. Her er det kun dine egne smakspreferanser som setter grenser. 

Tilbehøret er viktig
Tilbehøret til ostefatet er nesten like viktig som osten. Skal du servere vin til osten bør tilbehøret være varmebehandlet. Bakt paprika og nøtter stekt i panne med honning, smør og varme krydder setter en ekstra spiss på kvelden. Sett også gjerne frem marmelader og honning på bordet.

Hvis du skal nyte osten uten vin i glasset kan oppkuttet paprika, klementinbåter, druer og fiken være godt tilbehør.

Her til lands har det blitt veldig vanlig å spise kjeks sammen med ost, det kan du selvsagt gjøre, men prøv gjerne også noe godt brød til. Har du tid finner du gode baketips her, hvis ikke finner du deilige nystekte brød hos oss.

Lykke til med ostefatet!

 

PS! I år er det Ostens dag fredag  27. oktober

Relatert innhold

Ostefat

Enkelt ostefat med blåmuggost, salte kjeks og jordbær.

Ostebord

Tilpass mengde etter hvor mange gjester du får, og bruk osten og tilbehøret du liker best.

Druemarmelade

Marmeladen er nydelig sammen med gode oster, eller prøv den på toast!

Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade er kjempegodt på nystekte rundstykker og ristet brød, men passer også godt til ostefatet. Marmeladen er enkel å lage, og er ikke like bitter som appelsinmarmeladen du finner i butikkhyllen. Du kan selv justere bitterheten med mengde appelsinskall.