Støtt årets TV-aksjon

FOTO: Redd Barna
Årets aksjon går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Joker oppfordrer alle sine kunder til å støtte høstens TV-aksjon.

Hvert sjette barn i verden vokser i dag opp i krig og konflikt, og det har aldri før vært så mange barn på flukt som nå (Kilde: TV-aksjonen). Årets TV-aksjon går til Redd Barna og deres tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene tryggere for barn i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. 

Tradisjon i snart 50 år
Hver høst siden 1974 har TV-aksjonen på NRK blitt organisert. Den regnes i dag som verdens største dugnad. Over hele landet jobber 7000 frivillige for å mobilisere 100 000 bøssebærere i alle landets fylker og kommuner.

NorgesGruppen, som Joker er en del av, støtter TV-aksjonen med et pengebeløp hvert år. I tillegg har du som kunde hos oss mulighet til å donere et valgfritt beløp av din Trumf-bonus til Redd Barnas arbeid.

Redd Barna er en partipolitisk og religiøs medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1919. Grunnleggeren var Eglantyne Jebb og formålet var å hjelpe sultende barn etter første verdenskrig. Organisasjonen etablerte seg i Norge i 1946 og jobber i dag i 123 land. Redd Barna baserer arbeidet sitt på FNs konvensjon for barns rettigheter og jobber for at alle barn skal overleve, lære og være trygge. 

Mulighet til å le, leke, lære og leve i fred
Gjennom TV-aksjonen skal Redd Barna hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Organisasjonen er til stede der barna trenger det, og bidrar til at barn, og de som stiller opp for dem, får hjelpen de trenger.  

Pengene går konkret til blant annet: 

 • Feltarbeidere som gir individuell støtte og oppfølging til
  sårbare barn
 • Veiledning og støtte til foreldre og omsorgspersoner slik at de kan
  hjelpe barn som har opplevd mye vondt
 • Å gjenforene barn med familiene sine
 • Praktisk hjelp med amming og riktig ernæring for de minste barna
 • Å få barnesoldater ut av konflikten og tilbake til familien og
  lokalsamfunnet sitt

Midlene som kommer inn skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge skal Redd Barna hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt. 

I år arrangeres TV-aksjonen søndag 22.oktober. Du kan støtte TV-aksjonen med penger, eller ved å stille opp som bøssebærer. Mer om TV-aksjonen kan du lese her

credit_paul-wu-redd-barna_olesia-_10-_drawing_on_her_bed_in_the_school_gym_credit_ (1).jpg

FOTO: Redd Barna/Paul Wu.