Gode og litt sunnere oppskrifter

Det trenger ikke være så vanskelig å få på plass en litt sunnere meny på nyåret.

Så var det ut med det gamle året, og inn med det nye. For de fleste av oss betyr det kanskje også litt ekstra viljestyrke og pågangsmot til å starte det nye året litt sunnere enn vi avsluttet det gamle. 

I følge helsemyndighetene forebygger «5 om dagen» livsstilsykdommer som overvekt, diabetes og andre sykdommer. Kostrådet tilsvarer 5 porsjoner à 100 gram, totalt 500 gram pr. dag for voksne. Det vil si at vi skal spise fem porsjoner frukt, bær og grønnsaker hver dag!
Det anbefales også å spise variert og at man velger frukt, bær og grønnsaker med forskjellige farger. Både friske, hermetiske, fryste, rå og varmebehandlet frukt, bær og grønnsaker teller.

En god huskeregel er å fylle halve tallerken med grønnsaker, frukt og bær – til alle måltider. Da kommer du lett i mål med dine «5 om dagen».

For å gjøre det lettere å ta gode valg har vi et stort utvalg av frukt og grønt i våre butikker og du vil alltid finne noe på tilbud. I heftet har vi satt sammen noen forslag til hvordan litt frukt, grønnsaker eller bær her og der kan gjøre hverdagen langt mer sunnere, fargerikt og fristende.

Tips! Det trenger ikke være så komplisert å spise litt sunnere, i stor grad kan du spise det samme som før, bare at du vier en større del av tallerkenen til frukt og grønnsaker, fisk og magre kjøttprodukter. Er for eksempel favoritten fiskepinner, sørg for at du lager en deilig råkostsalat til. 

Vi håper vårt oppskriftshefte kan gi inspirasjon til gode, og litt sunnere middager nå på nyåret. Hilsen alle gode naboer rundt om i Joker-butikker over hele landet.

For gode, og litt sunnere oppskrifter klikk her

 

Relatert innhold