Støtter Matsentralen med en million i året

Hver gang du kjøper et Gullkorn- eller Familiebrød hos Joker går en krone til Matsentralen. Det finansierer utdeling av 400.000 måltider i året.

Samarbeidet med Matsentralen ble inngått i januar 2020 og styreleder i Matsentralen Norge, Cristiano Aubert, bekrefter at pengene fra Joker kommer godt med.

De syv matsentralene i Norge opplever rekordetterspørsel etter overskuddsmat, og når jeg sier rekord er det med en stor bismak i munnen. Det var 40 % økning i etterspørsel etter mat mellom mars og juli 2020. Bare i april delte vi ut 72 % mer mat enn samme måned i fjor, forteller han.

Det er mange mennesker i Norge som trenger hjelp for å få hverdagen til å gå opp. Aubert viser til at antallet barnefamilier som lever i fattigdom i Norge doblet seg fra 2001 til 2016. Ved å kunne tilby sårbare grupper god kvalitetsmat gjør Matsentralen hverdagen deres enklere og tar bort noen sorger. 

Med vårt bidrag på en million kroner i året er Joker en av de største private bidragsyterne til Matsentralens arbeid. Disse pengene gjør at Matsentralen kan få delt ut 400.000 måltider. Det synes kjededirektør i Joker, Kjetil Flåtrud, er veldig positivt.

Det siste året har vært ekstra tøft for mange, da er det godt å vite at det finnes aktører som Matsentralen, som kan gjøre hverdagen litt enklere for noen. Vi er en betydelig aktør, og har dermed også et stort ansvar. Det tar vi på alvor og er glade for at vi kan bidra, forklarer han.

Nyhet! Nå kan du også støtte Matsentralen ved å donere din Trumf bonus!
Gå inn på Joker appen, velg din Profil og så Bonus, der får du muligheten til å donere et valgfritt beløp til Matsentralen

Trenger at flere bidrar 
Matsentralen håper at flere lar seg inspirere til å gjøre som Joker og Nærbutikken, enten ved å støtte med penger eller ved å donere overskuddsmat. 

  I april fikk matsentralene inn 70 % mer mat enn på samme tid i fjor. Økningen er fortsatt høy, men det er likevel ikke nok, vi trenger en økning på 50-100 % for å møte etterspørselen etter mat, og størst er behovet for nærings- og proteinrik mat som kjøtt og grønnsaker, forklarer Cristiano Aubert. 

Joker Brød_Gullkorn_Familiebrød.jpg

For hvert solgte Gullkorn-brød og Familiebrød gir Joker en krone til Matsentralen.

Fakta om Matsentralen

  • Matsentralen Norge er et nettverk av matsentraler som kopler sammen overskuddsmat fra matbransjen med ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte
  • Ved å flytte overskuddsmat fra der det er for mye til der det er for lite, bidrar Matsentralen til et mer rettferdig og balansert matsystem hvor målet er at ingen mat går til spille og at ingen lider av sult
  • Matsentralen Norge er paraplyorganisasjonen for nettverket som består av åtte matsentraler fra nord til sør. 

FNs Bærekraftsmål
Matsentralen bidrar til 7 av FNs 17 bærekraftsmål - verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Du kan lese mer om Matsentralen Norge på deres nettsider

Matsentralen 3_2800x2000_foto Stian Vasvik.jpg

Både Joker og Matsentralen gleder seg over samarbeidet. Fra venstre: Markedssjef i Joker, Roy Hval, styreleder i Matsentralen, Cristiano Aubert, og kjededirektør i Joker, Kjetil Flåtrud.