Pant for miljøet!

Visste du at Norge er verdensmestere i panting? Alt som pantes blir resirkulert, og det fine er at miljøet vinner hver eneste gang. I 2020 har vi hatt rekordstor panting!

Panteordningen betyr utvilsomt mye for miljøet. I 2020 hadde vi en rekordhøy panteandel på 92 % og en total innsamlingsgrad på 98 %. Alt som pantes blir resirkulert, og Norge er et
forbilde for andre land. Faktisk er vi verdens beste land i panting! Å velge produkter med pantemerke og pante alt er noe av det enkleste og viktigste vi alle kan gjøre for miljøet. Da blir verdifulle materialer brukt igjen og igjen. 

Selv en tom flaske er full av energi! Visste du at...

  • Panter du 1 flaske sparer du nok energi til å fullade mobilen din 70 ganger?
  • Hver eneste måned er det 12,5 millioner flasker som ikke blir pantet. Panter vi dem sparer vi miljøet for samme mengde energi som en lastebil ville brukt på å kjøre 140 ganger rundt jorda!

Kilde: Infinitum.no

Pant og spill med Pantelotteriet
Kombiner den gode pantegjerningen med litt spenning i hverdagen! Det er nå rundt 250 Joker-butikker som tilbyr Pantelotteriet, og det betyr at våre kunder mange steder i landet har mulighet til å velge knappen som støtter Røde Kors sitt arbeid. Kanskje er det du som vinner også? Bare hittil i år har Joker-kundene bidratt med 600 000 kroner, og dette betyr mye for Røde Kors sitt humanitære arbeid som har fokus på å redde liv, trygg oppvekst for barn og unge, og bidra til liv i verdighet. 

Hvem blir pantemillionær nummer 100?Pantelotteriet_Joker Jens Bjelkes gate_1280x720.jpg
Siden oppstarten i 2008 har det vært 99 heldige vinnere av milliongevinst gjennom Pantelotteriet. Vi venter nå spent på pantemillionær nummer 100. Kanskje vinnerloddet blir trukket ut i en Joker-butikk?
Du kan lese om en fersk pantemillionær som handlet hos Joker Marnadal her.

 

Relatert innhold

Joker vil redusere plastmengden i forbrukeremballasje

Joker vil redusere plastmengden i forbrukeremballasje

Noe plast er helt nødvendig i våre butikker, men vi jobber hele tiden med å kutte plastforbruket der vi kan.