Ny emballasje sparer miljøet for store mengder plast

En ny og mer bærekraftig emballasje på alle Cevita drikkeflasker bidrar til at vi sparer miljøet for 239 tonn ny plast i året. I tillegg byttes det fra plast- til pappkasser på champignon, som sparer 140 tonn ny plast i året.

Emballasjen på alle Cevita drikkeflasker er nå erstattet med en ny løsning som er laget av 100 % resirkulert materiale. Hele flasken, inkludert korken, kan både pantes og resirkuleres. Ytterkassen, som flaskene fraktes i, er av resirkulerbar bølgepapp. Totalt sett betyr dette en årlig besparelse på 239 tonn ny plast.

Bytter fra plast- til pappkasser
Det er ikke bare emballasjen på juice- og smoothieflaskene som har fått en ny og mer miljøvennlig emballasjeløsning. Fra 1. januar 2022 byttes også plastkassene til pappkasser på champignon i løsvekt i alle våre butikker. Ved å bytte til pappkasser sparer vi 140 tonn plast i året.

Kassebyttet er et av tiltakene i NorgesGruppens overordnede plan om å redusere forbruket av plast. Neste tiltak ut er å erstatte alle nettene på appelsiner og klementiner fra First Price og økologisk til naturlige materialer. Plaststrømpene på løken skal også kuttes.

Du kan lese mer om Jokers mål innen bærekraft og miljø her

FNs bærekraftsmål nr. 13:Stoppe klimaendringene nr.13.png
Handle umiddelbart for å bekjempe klimaendringene og konsekvensene av dem. Klimaendringer er et globalt spørsmål og kjenner ingen landegrenser. Det er viktig å begrense økningen av gjennomsnittstemperaturen til 1,5 °C dersom verden ønsker å slippe katastrofale konsekvenser i fremtiden. Vi må finne globale løsninger på en rekke områder.