Joker vil redusere plastmengden i forbrukeremballasje

Noe plast er helt nødvendig i våre butikker, men vi jobber hele tiden med å kutte plastforbruket der vi kan. 

BANG, et plastprosjekt i BAMA
I 2018 satte vi i NorgesGruppen oss ned sammen med vår leverandør på frukt og grønt, for å se hvor vi kunne redusere plast på forbrukerpakningene. Kunne vi klare å redusere mengden plast med 20 %, eller mer enn 400 tonn?

Vi jobbet med produsentene for å få dem til å forstå at dette var noe vi ville få til. Det skulle involvere 400 varelinjer og tusenvis av produsenter og pakkerier i 80 land – mer enn 1000 produsenter bare i Norge.

Resultatet overgikk målet vi satte oss. Ved å erstatte plast på blant annet avokado og norske jordbær, ble resultatet en reduksjon på 800 tonn eller 36 %. I tillegg ble flere av emballasjepakningene endret i form slik at vi nå får flere varer på hver pall, noe som bidrar til behov for færre vogntog på veien og kutt i klimagasser fra drivstoff.
avocado2.JPG

Jordbær.JPG
Joker er stolt samarbeidspartner med BAMA og ser frem til nye prosjekter som gir ytterligere reduksjon i plast. Vi vet at det skjer spennende ting både med blant annet druebegrene og potetposene, og vi er spente på resultatet!

Visste du at...

  • En ny og smart emballasje for oppbevaring av blåbær, sørget for at BAMA Packaging henter hjem ScanStar-pris for emballasje i Skandinavia 2019? For dette plastprosjektet gikk BAMA av med seieren i den aller første utdelingen av bærekraftprisen i NorgesGruppen i 2020.

Dette gjør vi i Joker
Vi har også jobbet for å redusere plasten på engangsemballasje i butikkene våre, eksempler på dette er:

  • Posene i frukt- og gøntavdelingen har blitt tynnere og i Joker var besparelsen på dette tiltaket 4 tonn i 2020
  • Brødposene vi bruker har også blitt tynnere og besparelsen her er 3 tonn i Joker 
  • I selvbetjent salatbar er vi i ferd med å erstatte plastskåler til papp
  • For mågodtvarer bruker vi nå bare papirposer

Vi gir oss ikke med dette og ser hele tiden etter nye løsninger som kan bidra til ytterligere besparelser i plastforbruket i butikk.
---------------------------------------------------

FNs bærekraftsmål nr. 13:Stoppe klimaendringene nr.13.png
Handle umiddelbart for å bekjempe klimaendringene og konsekvensene av dem. Klimaendringer er et globalt spørsmål og kjenner ingen landegrenser. Det er viktig å begrense økningen av gjennomsnittstemperaturen til 1,5 °C dersom verden ønsker å slippe katastrofale konsekvenser i fremtiden. Vi må finne globale løsninger på en rekke områder. 

Relatert innhold

Joker lanserer en ny generasjon bæreposer

Joker lanserer en ny generasjon bæreposer

Når du kjøper en bærepose fra Joker, skal du vite at vi har jobbet hardt for at posen skal være så miljøvennlig som mulig. Derfor er vi nå stolte over å lansere neste generasjon bæreposer, med 80 % resirkulert plast.