Joker satser videre på sykkelsporten

Edvald Boasson Hagen
Edvald Boasson Hagen
Visste du at både Edvald Boasson Hagen, Aleksander Kristoff og Kristoffer «Doffen» Halvorsen har vært en del av Team Joker? Nå satser Joker videre på talenter og sykkelsporten, samt Tour of Norway for Kids og Aktivkids.no

– Joker har vært en stolt sponsor av norsk sykkelsport i mange år. Vi valgte sykkel som vårt sponsorobjekt blant annet fordi det fanger opp en stor del av befolkningen i alle aldre. De aller fleste kan sykle og har en sykkel, sier Roy Hval, Markeds- og konseptsjef i Joker Norge.

Han forklarer videre at Joker ønsker både å bidra til at barn tester ut sykkel, og støtter både unge og etablerte syklister på veien mot proffdrømmen.

– Vi ønsket å følge sykkelsporten fra Tour of Norway for Kids, som er for de yngste, til Team Joker som er for unge og fremadstormende som ønsker å satse på sykkel som sin konkurranseidrett. Og ikke minst de etablerte utøverne som får lov til å delta på de største internasjonale sykkelrittene, forteller Hval.

Har sponset store stjerner
De fleste norske syklistene som har gjort seg gjeldende de senere årene har vært innom Team Joker. Både Edvald Boasson Hagen, Aleksander Kristoff og Kristoffer «Doffen» Halvorsen har vært en del av Team Joker.

– Vi har ønsket å hjelpe til med å gjøre norsk sykkelsport gjeldende i hele verden gjennom Team Joker. I tillegg har vi ønsket å bygge opp et sykkelritt for de yngste knyttet opp mot sin Joker-butikk i lokalmiljøet. Det har vi klart med Tour of Norway for Kids, sier Hval.

Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch ble de første rytterne fra laget som signerte proffkontrakter, da de for sesongen 2008 gikk til Team Colombia og Crédit Agricole. Siden oppstarten i 2005 har til nå 14 ryttere tatt steget videre og signert kontrakter på høyere nivå.

Joker samarbeider i tillegg med P4 i deres sykkelsendinger, og med å arrangere quiz i løpet av sommeren. Joker har som mål å fortsette å sponse sykkel, og ønsker å kunne gi unge talenter en mulighet til å dyrke sin idrett internasjonalt.

– Et godt eksempel er Kristoffer «Doffen» Halvorsen som vi for første gang stiftet bekjentskap med da han deltok som liten gutt i Tour of Norway for Kids. Nå har han tatt store steg i karrieren, og hans største meritt så langt er da han tok gull på fellesstarten for U23-herrene under VM i Doha, avslutter Hval.

«Doffen» ønsker selv å inspirere
Kristoffer «Doffen» Halvorsen er ikke i tvil om at Joker har spilt en viktig rolle for han som syklist, og hans utvikling.

– Joker som sponsor betyr mye for meg. Det gjør at satsingen min på sykkel blir bra og mulig, og det gir meg også muligheten til å inspirere andre unge syklister, sier «Doffen» Halvorsen.

Han tror at et arrangement som Tour of Norway for Kids er viktig for norsk sykkelsport og for å inspirere barn til å sykle.

– Her får de startnummer på sykkelen for første gang, og kan kjenne litt på følelsen av å konkurrere. Forhåpentligvis gir det mersmak, sier han med et smil.

I tillegg til å sponse sykkelsporten i Norge, sponser Joker også to sykkelprogrammer på P4: Sykkelmagasinet og Sykkelhjulet. Sammen med P4 arrangerer Joker egne quizer gjennom sommeren, der du kan vinne premier direkte på P4.

I tillegg til quizene på P4, så har Joker også egen sykkelquiz på joker.no, her kan alle være med å vinne flotte premier. 

Send oss dine tilbakemeldinger