Tjuvstart sommeren

Kalenderen viser mai og det betyr at det er lov å sette sommerlige retter på bordet.

Det er få som nyter varmen, sola og de lange sommerdagene mer enn nordmenn. Så fort gradestokken tillater det blir hagemøbler bært ut og griller fyrt opp. At de første måltidene inntas med blå lepper og skjelvende hender får heller være. 

Nå er tiden inne for å slippe til sommeren, også på middagsbordet. Kos deg med grillmat, salater, friske frukter og bær.  

Under har vi samlet noen oppskrifter som gir oss skikkelig sommerstemning. God appetitt! 

Relatert innhold

Sommertallerken med egg og skinke

Har du lyst på god og enkel sommermat - uten å grille? Da bør du satse på en sommertallerken med egg, sommerskinke, tomat og mozzarella. Mer komplisert trenger det ikke være!

Sommerstuing

Nydelig tilbehør til røkt kjøtt eller fisk, f.eks. stekte kjøttpølser, sommerkoteletter, spekemat eller røkt makrell. I stedet for blomkål, kan sesongens grønnsaker brukes.

Bringebærsuppe med mandelflarn

En nydelig suppe med smak av sommer og bringebær. Den serveres kald med sorbet eller iskrem.

Sommersuppe med jordbær

Dette er en deilig søt suppe, ikke en søtsuppe. Jordbær en en fantastisk råvare med utallige muligheter. Denne sommersuppen er en av dem.