Tips til god mat i påsken

Det er tid for å kose seg med familie og venner. Vi gir deg gode middagstips til påskeuka.

Enten du tilbringer påsken på fjellet, ved sjøen, i byen eller på landet – dette er en fin tid for å samle familie og gode venner rundt middagsbordet. Det trenger ikke være komplisert å lage god mat til mange, vi har funnet frem oppskrifter som også kan lages på et enkelt hyttekjøkken. 

Nyt middagen utendørs
Kanskje har du lyst til å innta påskens måltider ute i det fri? Vi har funnet frem retter som egner seg godt for frakt i sekk og som likeså godt kan nytes under påskesolen ute i skiløypa som ved en varm husvegg. Du finner gode tips her

Ikke la deg stresse
Frykter du lammelåret på påskeaften nesten like mye som ribba på julaften? Vi gir deg gode tips til hvordan du lykkes med påskelammet her. Men hvis du synes store kjøttstykker og lang steketid er stressende er det ingen grunn til å bruke tid på det. Hva med å invitere til en skikkelig burgerfest i påsken? Du finner inspirasjon her.

Ikke glem den søte avslutningen på påskemåltidet. Hva med en saftig gulrotkake, blåbærmuffins med havregryn, eller hjemmebakte klassiske skolebrød

Relatert innhold

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

En lammestek må ikke nødvendigvis stekes, du kan like gjerne legge den i en gryte med rødvin, urter og grønnsaker. Ha lokk på gryta og sett den inn i ovnen. Lammesteken gjør seg nærmest selv, og resultatet blir både saftig, mørt og smakfullt.

Lammestek med fløtegratinerte poteter

Dette er en helt tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin. Hemmeligheten bak perfekt resultat ligger i å bruke et steketermometer. Enkelt, saftig og velsmakende!

Påskewok med lammekjøtt

Lam hører påsken til, men det er ingen grunn til at du bare må lage wok med lammekjøtt i påsken. Det er lov å døpe om oppskriften til høstwok eller noe annet som passer bedre.

Påskefrikassé

Påske uten lam? Nei, lammekjøtt hører påsken til. Hva med å overraske med en deilig påskefrikassé?
Send oss dine tilbakemeldinger