Tips til nyttårsmiddagen

Med enkle grep kan du imponere venner og familie.

Årets siste dag, og kanskje største fest, krever sin middag. På julaften er som oftest menyen skrevet i stein, men på nyttårsaften er det ofte muligheter for å prøve noe nytt. Ikke vær redd for å leke deg med andre smaker og råvarer enn det du pleier å bruke.

Fest med fugl

Mange sverger til kalkunen på nyttårsaften og det er helt klart imponerende å sette en hel, fylt kalkun på bordet. Bruk tid på stuffing, saus og tilbehør og pass på at du ikke steker kalkunen for lenge slik at den blir tørr.

Blir det litt mye med en hel kalkun kan du enten bruke bryststykker eller fileter av kalkun, eller bytte ut kalkunen med en hel kylling, her får du tips til hvordan du tilbereder den

Enkle triks skaper feststemning

For deg som hverken ønsker kalkun eller kylling på nyttårsaften finnes det andre muligheter. Er du en fiskeelsker kan du prøve deg på ovnsbakt kveite, torsk på risotto, eller hva med hvitløksgratinerte reker til forrett? 

Uansett om du velger fugl, fisk, kjøtt eller noe vegetarisk som hovedråvare, er tilbehøret vel så viktig. Enkle grep her kan løfte hele måltidet. Lek deg med poteter og prøv deg på duchessepoteter, ovnsbakte mandelpoteter, hasselbakte poteter eller fløtgratinerte poteter

La det bugne over med grønnsaker og prøv deg på rosenkål, stekt brokkoli med parmesan og bakte rotgrønnsaker.

Vi har funnet frem noen av våre oppskrifter som virkelig sier fest, og håper at du kan finne den perfekte oppskriften for din nyttårsfeiring. Godt nytt år! 

Relatert innhold

Julekalkun med stuffing, rotgrønnsaker og gyllen potetmos

Her er oppskrift på alt du trenger for å servere et uforglemmelig julemåltid med kalkun.

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Tilberedt med kjærlighet er suksessen garantert.

Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker

Estragon smaksetter kjøttet og gir sammen, med grønnsaker og vin, en nydelig sjy som brukes som saus.