Tid for julebrunsj

Dekk bordet med fristende småretter og nyt en langt og hyggelig måltid sammen i julen.

I julen senker det seg en ro over oss og selv familiens travleste medlem har tid til å sove lenge og nyte en lang julebrunsj. Inviter venner og familie og lag et skikkelig gilde med god mat, godt drikke og kvalitetstid med de du er glad i!

Det fine med å lage en julebrunsj er at du kan bruke opp mange av restene fra julemiddagen. Hva med å bruke julepølsen i en wrap, på et smørbrød, eller lage smørbrød med ribbe og stappe? Vi har også tips til nye måter å bruke pinnekjøttet på, du kan for eksempel prøve en fransk brandade.

Vi har funnet frem oppskrifter som kan mette mange mager og som får smilet frem over leppene. Kanskje får du også testet ut noen nye julesmaker. God brunsj!  

Relatert innhold

Julepølse med søtt

Et søtt og deilig julesmørbrød kan lett få deg i den rette julestemning når kulden setter inn.

Julesild

Sildebord til jul. Med god kryddersildfilét er det enkelt å lage flere gode silderetter.

Eggepanne med stekte poteter

En eggepanne kan fylles med det du måtte ha for hånden – ost og skinke, grønnsaker eller middagsrester. Denne varianten er med råstekte poteter og bacon.

Blinis med pinnekjøtt

Pinnekjøtt er en favoritt hos mange. Denne oppskriften gir muligheten til å ta pinnekjøttet frem som en forrett eller som en liten smårett, gjerne som juletapas. En liten smak av jul - med vri.

Baguetter

Fine baguetter er en fransk spesialitet. Baguette betyr pinne på fransk, og er et hvitt langt brød med sprø skorpe og myk, luftig kromme. Bruk det lyse brødet som middagsbrød med smør eller god olje, eller fyll brødet med salat og ulike påleggsvarianter.

Lefsebiter med snadderfyll

Fylt lefse slår aldri feil som snaddermat eller som en forrett. Røkt- eller gravet laks, salami eller spekeskinke. Det er mye som kan brukes. Bytt gjerne ut løken med litt revet ingefær. Nydelig til røkt laks.