Tid for julebrunsj

Dekk bordet med fristende småretter og nyt en langt og hyggelig måltid sammen i julen. Her finner du inspirasjon til hva du kan fylle bordet med denne julen.

Syltepinner

Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et tapasbord.

Pai med juleskinke og rødkål

En fargerik og annerledes pai med smak av jul.

Lefsebiter med snadderfyll

Fylt lefse slår aldri feil som snaddermat eller som en forrett. Røkt- eller gravet laks, salami eller spekeskinke. Det er mye som kan brukes. Bytt gjerne ut løken med litt revet ingefær. Nydelig til røkt laks.

Juleskinke med chiliappelsin

Fargerik og spenstig juletapas som er lite krevende. Pynter opp enhver tapasbord.

Waldorfsalat

Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyllingfilet eller til røkte kjøttretter.

Julesild

Sildebord til jul. Med god kryddersildfilét er det enkelt å lage flere gode silderetter.

Blinis med pinnekjøtt

Pinnekjøtt er en favoritt hos mange. Denne oppskriften gir muligheten til å ta pinnekjøttet frem som en forrett eller som en liten smårett, gjerne som juletapas. En liten smak av jul - med vri.

Grissini

Grissini er godt og dekorativt følge til mange ulike retter.

Potetbåt med syltesalat

All tapas er ikke spansk. Lag kreativ norsk juletapas – eksotisk julemat som få har sett før.

Julepølse med søtt

Et søtt og deilig julesmørbrød kan lett få deg i den rette julestemning når kulden setter inn.

Eggepanne med stekte poteter

En eggepanne kan fylles med det du måtte ha for hånden – ost og skinke, grønnsaker eller middagsrester. Denne varianten er med råstekte poteter og bacon.

Urtemuffins

Med en god smak av urter, og en smakfull tomat på toppen. Disse matmuffinsene kan fint nytes alene, eller ved siden av en salat eller en suppe.
Send oss dine tilbakemeldinger