Julens favoritter!

Juletiden er full av tradisjoner og vi har gjerne noen spesielle favoritter som vi forbinder med julen.

Det er heldigvis lov å kose seg litt ekstra med det vi liker aller best til jul! Mange av tingene vi koser oss med i desember spiser vi kanskje kun da og det gjør maten ekstra god og opplevelsene spesielle. 

Vi har funnet frem noen av våre julefavoritter – kanskje blir du inspirert til å prøve noe nytt, eller gjøre en vri på en klassiker. 

Klementiner
Ingen jul uten klementiner! Disse vitaminrike sitrusfruktene er det bare å spise så mye du orker av. Bruk gjerne også klementin som ingrediens i dessert. Hva med å lage Britts juleklementiner som en frisk avslutning på julemåltidet?

Pepperkaker
For mange blir det ikke jul uten den liflige duften av pepperkaker. Om du velger å kjøpe de ferdig i butikken eller baker de fra bunnen av er opp til deg. Har du barn kan det være moro å sette av en kveld til bygging og pynting av pepperkakehus. Det er morsomt for barna og et dekorativt innslag i julepynten. Oppskrift på pepperkakehus finner du her.

Gløgg
Ingenting er bedre enn å ta et avbrekk fra julestresset ved å krype under pleddet med en varm kopp gløgg! Denne kan du selvsagt kjøpe ferdig, men ønsker du hjemmelaget gløgg, er det ikke vanskelig å lage selv! Vi har funnet frem en oppskrift på appelsingløgg, men prøv deg gjerne frem med en eplevariant, eller kanskje en med solbærsaft og friske bjørnebær?

Marsipan
I julen spiser vi mye søtsaker, og mange er spesielt glade i marsipan. Ønsker du å gi bort spiselige julegaver, er marsipan en god idé å lage selv. Pakk julegodteriet inn i fint papir med en rød sløyfe rundt, så har du en dekorativ og smakfull liten julegave. Oppskrift på marsipan finner du her.

Relatert innhold

Deilige lussekatter

Den 13. desember er det Luciadagen – kos deg med nybakte lussekatter!

Her finner du en enkel oppskrift
Deilige lussekatter

Julebakst i førjulstiden!

Endelig er det tid for julebakst! Baking er en hyggelig førjulsaktivitet som hele familien kan delta i.

Her finner du våre beste oppskrifter
Julebakst i førjulstiden!