Fårikålens dag

29. september feirer vi det vi gjerne kaller for Norges nasjonalrett; nemlig fårikålen! Inviter familie og venner på en hyggelig middag.

Den siste torsdagen i september feires Fårikålens dag. Og hva passer vel bedre enn å samle dine nærmeste rundt en rykende varm gryte med fårikål på en kjølig høstkveld? 

Fårikål er en slags mellomting mellom husmannskost og festmat.

Oppskrift finner du her!

Tips: Lag litt ekstra, så har du lettvint mat dagen derpå! Mange synes faktisk at fårikål er aller best dagen etter.

Relatert innhold

Fårikål

Fårikål er Norges nasjonalrett. Fårikålen svever mellom husmannskost og festmat. En rykende varm gryte midt på bordet er uansett verdens beste grunn til å samle familie og venner.

Jegerkål - fårikål med viltpreg

Fårikål med vri? Einebær i fårikålen gir en annerledes smak enn den tradisjonelle fårikålen. En forsmak på jaktsesongen?