Tomatisert fiskesuppe med laks

Tomatisert fiskesuppe med laks

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g Frøya laks
  • 8 vårløk
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater (400 g)
  • 2 dl fløte
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk ailoli
Sommersuppe. Sunnhet i en duftende gryte.

Slik gjør du

  1. Kok opp tomatene med fløte, finhakket hvitløk, salt og pepper. La det koke mens du kutter opp laks i terninger, vårløk i ringer og rødløk i tynne båter. Ha fisk og grønnsaker oppi tomatsuppen og la det trekke noen minutter. La det boble svakt, ikke koke. Smak til med salt og pepper. En klatt aioli på toppen av suppen smaker godt. Serveres med brød og smør.
  2. kilde: http://www.joker.no