Tacosalat

Tacosalat

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
  • 2 ss flytende margarin
  • 1 hakket løk
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 hakkede tomater
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 pose tacokrydder
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 isbergsalat
  • 1 dl kesam original eller matyoghurt
Enkelte kan spise taco hele uken, og det går fint, bare man bruker hodet! Salathodet! I stedet for ferdig krydderblanding kan du krydre retten med malt spisskummen og chili. Har du friske krydderurter, så bland dem i salaten for ekstra smak. Og har du en klatt yoghurt og litt salsa, er det utmerket til.

Slik gjør du

  1. Stek hakket løk og hvitløk til det er mykt og blank. Tilsett karbonadedeig og stek den sammen med løken til den er ferdig, ca 5 minutter.
  2. Tilsett tomater, bønner og krydder. Kok det hele i 2–3 minutter, til tomatene er myke. Smak til med salt og pepper.
  3. Fordel salaten på tallerkener og topp med kjøttblandingen.