Tacolaks i form

Tacolaks i form

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 0,6 kg Frøya laks
  • 2 røde paprika
  • 8 vårløk eller 1 purreløk
  • 1 glass tacosaus, mild
  • 3 dl créme fraîche

Hjemmelaget tacokrydder:

  • 1 kvast oregano, finhakket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts ts spisskummen
  • et lett dryss hvitløkspulver
Superlaks med purre og rød paprika innhyllet i en bløt sky av créme fraîche.

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til tacokrydderet.
  2. Kutt opp laks, paprika og vårløk og legg det i en ildfast form.
  3. Bland sammen créme fraîche med tacosaus og tacokrydderet, og hell sausen over fisken og grønnsakene.
  4. Gratiner fisken i ovnen på 200°C i ca. 25–30 minutter. Kjenn med en kniv i fisken at den er ferdig. Retten serveres med ris eller brød.
  5. kilde: http://www.joker.no