Syltetoast

Syltetoast

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 4 skiver brød
  • 1 ss smør til steking
  • 200 g sylte
  • 16 valnøttkjerner

Rødbetkrem:

  • 150 g syltede rødbeter
  • 50 ml seterrømme
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss whisky
  • 1 stilk frisk dill til pynt
Disse små fortreffelighetene passer ypperlig som appetittvekkere eller som en av rettene på et tapasbord rundt juletider. Kanskje du allerede har ingrediensene i hus?

Slik gjør du

  1. Kjør rødbetene raskt i en hurtigmikser. Bland inn rømme og whisky. Smak til med salt og pepper.
  2. Skjær av skorpene på brødskivene. Del skivene i fire og stek dem i panne med smør til de er gylne. Legg dem på kjøkkenpapir.
  3. Legg sylteskiver på toasten og topp med en skje rødbetkrem. Pynt med valnøtter og dill.