Svineschnitzel cordon bleu

Svineschnitzel cordon bleu

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. Opprinnelig skal det brukes kalv, men svinekjøtt er like godt. En mektig, men ikke minst nydelig rett. Smelter på tungen!

Fremgangsmåte

  1. Sett over poteter til koking.
  2. Skjær en lomme i hver av kjøttskivene. Fyll med sennep, skinke og ost. Klem godt sammen og fest med tannstikker uten smak. Vend schnitzelen i mel (som er krydret med salt og pepper), deretter i sammenvispet egg og til slutt i griljermel.
  3. Stek schnitzelen i margarin i en panne, ved middels varme, til de er delikat brune og såvidt gjennomstekt, ca 3 min. på hver side.
  4. Smelt smør og bland i hakket persille. Kutt salat, tomat og vårløk.
  5. Server schnitzelene med kokte poteter med smør, en båt sitron og litt salat.