Svenske kjøttboller med brun saus

Svenske kjøttboller med brun saus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Svenske kjøttboller slår sjeldent feil. Piff opp den tradisjonelle salaten med litt ananas for en eksotisk vri.

Fremgangsmåte

Vask potetene og legg dem i en gryte. Fyll på vann til det så vidt dekker potetene, legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og la potetene småkoke i ca. 15 minutter, til de er knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampe i et par minutter.
Kutt opp isbergsalat og rasp agurken. Bland inn ananas og ananasjuice. Topp med litt urter, f.eks. oregano.
Varm kjøttbollene i en stekepanne i 7–10 minutter og server alt sammen med tyttebærsyltetøy.
Brun saus
Kok opp vann, fløte, buljong, pepper og noen dråper sukkerkulør. Rør maizena ut i 2–3 ss kaldt vann og hell det i den kokende sausen mens du rører. La sausen koke noen minutter og smak til med salt.
Tips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på Tacosuppe med kjøttboller