Svenske kjøttboller med brun saus

Svenske kjøttboller med brun saus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Svenske kjøttboller slår sjeldent feil. Piff opp den tradisjonelle salaten med litt ananas for en eksotisk vri.

Fremgangsmåte

Vask potetene og legg dem i en gryte. Fyll på vann til det så vidt dekker potetene, legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og la potetene småkoke i ca. 15 minutter, til de er knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampe i et par minutter.
Kutt opp isbergsalat og rasp agurken. Bland inn ananas og ananasjuice. Topp med litt urter, f.eks. oregano.
Varm kjøttbollene i en stekepanne i 7–10 minutter og server alt sammen med tyttebærsyltetøy.
Brun saus
Kok opp vann, fløte, buljong, pepper og noen dråper sukkerkulør. Rør maizena ut i 2–3 ss kaldt vann og hell det i den kokende sausen mens du rører. La sausen koke noen minutter og smak til med salt.
Tips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på Tacosuppe med kjøttboller
Send oss dine tilbakemeldinger