Strimlet svinekjøtt med stuet sopp og søtpotet

Strimlet svinekjøtt med stuet sopp og søtpotet

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Visste du at det finnes over 1000 typer sopp? Sjampinjong er en av dem. Ikke bare er den god på smak, den har også flere helsebringende fordeler. Denne middagen er både deilig og næringsrik.

Fremgangsmåte

Bakt søtpotet
Sett stekeovnen på 190 ºC.
Kutt søtpotetene i ca. 1 cm tykke skiver. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir og pensle med olivenolje. Snu skivene og dryss over revet ost. Krydre med salt og pepper.
Stek søtpotetene i ca. 15 minutter, til de er myke.
Varm opp 1 ss olje i en stekepanne og ha i halvparten av kjøttet. Stek i 4–5 minutter på høy varme, mens du snur strimlene med en stekespade. Krydre med salt og pepper og sett kjøttet til side. Gjenta samme prosessen med resten av kjøttet.
Stuet sjampinjong
Skjær sjampinjong i skiver og finhakk løken. Stek sopp og løk i stekesjyen fra kjøttet i stekepannen, og la det surre litt på middels varme. Når soppen har fått litt farge, tilsetter du vann, fløte, salt og pepper. La det koke i 3–4 minutter og tilsett vasket babyspinat mot slutten av koketiden.
Topp det hele med frisk basilikum når retten serveres.
Tips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på Ramen med strimlet svinekjøtt