Stekt skrei med fennikel og potetmos

Stekt skrei med fennikel og potetmos

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg skrei, ryggfilet
  • 3 ts salt
  • 2 ss smør

Fennikel

  • 1 stk. frisk fennikel
  • 1 ss smør

Rømmesaus

  • 75 g smør
  • 0,8 dl seterrømme

Tilbehør

  • gulrot
  • poteter
Stekt skrei med rømmesaus som smelter på fisken, potet og gulrot er en tradisjonell rett. Her er den servert med fennikel som setter en spesiell spiss på smaken.

Slik gjør du

  1. Skrap fiskeskinnet godt og del skreien i jevnstore serveringsstykker
  2. Dryss dem lett med salt på kjøttsiden, og la dem ligge i ca. 10 minutter, så saltet trekker godt inn
  3. Smelt smør i en stekepanne og legg i skreien med skinnet ned
  4. Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4.5 minutter. Snu fisken og stek den 1 minutt på kjøttsiden.
  5. Rens fennikel og skjær i tynne båter
  6. Stek dem i smør til de er knapt møre, 3-4 minutter
  7. Smelt smør og avkjøl det til fingervarmt
  8. Pisk inn rømme til en kremaktig blanding
  9. Smak gjerne til med sitronsaft