Ukens oppskrift: Stekt laks med parmesan

Ukens oppskrift: Stekt laks med parmesan
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 4 ts tapenade
  • salt og pepper
  • olje

Ratatouille:

  • 3 sjalottløk
  • 0,3 kinesisk hvitløk
  • 1 gulrot
  • 1 grønn squash
  • 1 aubergine
  • 1 løk
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper

Parmesankrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 125 g parmesanost
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.
  2. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.
  3. Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.
  4. Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter.
  5. Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.
  6. Kok inn kremfløte til det halve.
  7. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.