Stekt laks med parmesan

Stekt laks med parmesan

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 4 ts tapenade
  • salt og pepper
  • olje

Ratatouille:

  • 3 sjalottløk
  • 0,3 kinesisk hvitløk
  • 1 gulrot
  • 1 grønn squash
  • 1 aubergine
  • 1 løk
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper

Parmesankrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 125 g parmesanost
  • salt og pepper
Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.

Slik gjør du

  1. Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.
  2. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.
  3. Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.
  4. Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter.
  5. Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.
  6. Kok inn kremfløte til det halve.
  7. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.