Steinbit med kremet purre

Steinbit med kremet purre

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g steinbitfilet
  • 2 purrer
  • 2 ss smør
  • 1 ss sennep
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • malt hvit pepper
  • 1 dl frisk dill
  • 800 g poteter
  • 1 sitron
Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak, og filetene er enkle å tilberede. Her har vi bakt dem i ovnen sammen med purreløk og fløte – en rett som passer både til hverdag og fest.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Begynn med purre: del purre på langs og skyll godt. Skjær den i 2 cm brede biter.
  3. Varm smør i en vid stekepanne og fres purren til den er myk og blank. Tilsett sennep og matfløte og kok opp. Smak til med litt salt og pepper. Hell over i en ildfast form.
  4. Skjær steinbit i porsjonsstykker og legg den i formen sammen med purre. Krydre med salt og pepper. Sett formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Kok poteter mens fisken står i ovnen.
  6. Hakk dill grovt. Dryss over hakket dill og server med kokte poteter og sitronbåter.