Sprø kylling med hvitløksmajones

Sprø kylling med hvitløksmajones

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 2 egg
  • 4 ss brødrasp
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 ts havsalt
  • 2 ss margarin

Hvitløksmajones:

  • 2 eggeplommer
  • 0,5 ss vineddik eller sitronsaft
  • 0,5 ts sennep
  • 1 båt presset hvitløk
  • 2 dl solsikkeolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts kvernet pepper
Panert kylling er kjapp kosemat for barn og voksne. Lag det til middag med en frisk salat, eller til kveldshygge sammen med grønnsaker og dipp.

Slik gjør du

  1. Bruk romtempererte ingredienser når du lager hvitløksmajones. Visp eggeplommer sammen med eddik/ sitronsaft, sennep og hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og kvernet pepper.
  2. Skjær kyllingfilet i strimler. Vend strimlene i sammenvispet egg og deretter i brødrasp blandet med parmesan, salt og pepper. Stek strimlene på middels varme i en stekepanne med margarin, 2–3 minutter.
  3. Server sprø kyllingstrimler med hvitløksmajones og gjerne litt lime.
  4. Tips: Du kan også lage hvitløksmajones av ferdig majones. Beregn 2-3 båter hvitløk til en tube majones.