Spagetti Bolognese

Spagetti Bolognese

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig, ev. mager kjøttdeig av svin eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 finhakket gulrot
  • 1 finhakket løk
  • 2 finhakket stangselleri
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts sukker
  • 400 g spagetti
Pasta i alle former og fasonger er populær mat for de aller fleste, og øverst på popularitetsstigen regjerer nok spagetti Bolognese, spagetti med kjøttsaus! Her er en enkel og barnevennlig versjon. Vil du ha den litt “tøffere”, så tilsett et par finhakkede hvitløkbåter sammen med de andre grønnsakene.

Slik gjør du

  1. Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek kjøttdeig i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
  2. Ha i grønnsaker, tomatpurè, hermetisk tomat og buljong. Kok opp og la sausen småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper, muskat og sukker.
  3. Kok spagetti i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Server gjerne frisk salat til.