Spagetti Bolognese

Spagetti Bolognese

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pasta i alle former og fasonger er populær mat for de aller fleste, og øverst på popularitetsstigen regjerer nok den italienske Spagetti Bolognese - spagetti med kjøttsaus! Her er en enkel og barnevennlig versjon. Vil du ha den litt “tøffere”, så tilsett et par finhakkede hvitløkbåter sammen med de andre grønnsakene.

Fremgangsmåte

Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek kjøttdeig i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
Ha i grønnsaker, tomatpurè, hermetisk tomat og buljong. Kok opp og la sausen småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper, muskat og sukker. PS! La gjerne sausen småkoke under lokk i ca. 1 time, da blir smaken bare enda bedre, men rør litt underveis så den ikke fester seg i bunnen.
Kok spagetti i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
Strø litt parmesan over og server gjerne frisk salat eller godt brød til.

Tips:

Bolognese har sitt opphav i Italia. Det finnes forskjellige lokale varianter av sausen. Du kan lage den som egen middagsrett, servere den med pasta eller ris, eller du kan bruke sausen i lasagne eller på pizza.
Send oss dine tilbakemeldinger