Skrei med sandefjordsmør

Skrei med sandefjordsmør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g Skreifilet med skinn
  • 1,5 liter vann
  • 5 ss salt
  • 1 ts eddik

Sandefjordsmør

  • 1 dl kremfløte
  • 250 g smør
  • 1 bunt frisk persille
  • sitronsaft

Tilbehør

  • 800 g mandelpoteter
  • 500 g gulrot
  • 1 stk. purre
  • salt og pepper
Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett.

Slik gjør du

  1. Skjær skreifileten i porsjonsstykker
  2. Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru opp varmen
  3. Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 70-10 minutter
  4. Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert
  5. Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg
  6. Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille
  7. Skrell potetene og gulrot, og rens purre
  8. Skjær gulrot og purre i skiver
  9. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca 20 minutter
  10. Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter