Skinkegrateng

Skinkegrateng

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g kokt skinke i biter
  • løk, finhakket
  • 1 purre i tynne ringer
  • 1 ss olje til steking
  • 4 egg
  • 4 dl skummet melk
  • 4 ss cottage cheese
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 50 g revet halvfet hvitost
Skinkegrateng er enkel og sunn middag. Den gjør seg nesten selv i ovnen.

Slik gjør du

  1. Varm olje i en panne og surr løken til den er blank. Tilsett skinke og purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.
  2. Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.
  3. Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 °C, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge. Server med grovt brød og salat. Tips: Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.