Sjokoladesaus

Sjokoladesaus

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 50 g usaltet meierismør
  • 60 g brunt sukker
  • 60 g sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
Denne herlige fløyelsmyke sjokoladesausen passer ikke bare til is, men den er også perfekt til pæredesserter eller f.eks jordbær.

Slik gjør du

  1. Kok opp smør, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele under omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring i ca 2 minutter.
  2. Trekk kjelen av platen og rør i fløtemassen til den har avkjølt seg litt.
  3. Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen har blitt blank og tykk.
  4. Server den lun eller avkjølt. Legg over plastfolie for å hindre at det danner seg snerk.