Sjokoladecupcakes med marengsglasur

Sjokoladecupcakes med marengsglasur

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Marengsglasur

  • 4 eggehviter
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 lime
  • 20 g revet mørk kokesjokolade til pynt
Sjokoladecupcakes med en syrlig marengskrem er en perfekt liten godsak til venninnekaffen.

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Bland inn øvrige ingredienser, melet til slutt. Visp sammen til en jevn røre, og hell den i muffinsformer til de er 3/4 fulle.
  2. Stek muffinsene på 180°C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdig. Stikk pinnen i midten av muffinsene, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist. Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett når du steker dem, da holder de fasongen bedre.
  3. Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv glasur, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge.
  4. Ha marengsglasuren i en sprøytepose med rund tipp, og dekorer muffinsene. Pynt med litt revet sjokolade. Server gjerne med friske bær.