Sjokoladecupcakes med marengsglasur

Sjokoladecupcakes med marengsglasur

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Sjokoladecupcakes med en syrlig marengskrem er en perfekt liten godsak til venninnekaffen.

Fremgangsmåte

Marengsglasur
Smelt smør, og ha det i en bolle. Bland inn øvrige ingredienser, melet til slutt. Visp sammen til en jevn røre, og hell den i muffinsformer til de er 3/4 fulle.
Stek muffinsene på 180°C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdig. Stikk pinnen i midten av muffinsene, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist. Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett når du steker dem, da holder de fasongen bedre.
Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv glasur, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge.
Ha marengsglasuren i en sprøytepose med rund tipp, og dekorer muffinsene. Pynt med litt revet sjokolade. Server gjerne med friske bær.