Scampi med kremet karrisaus

Scampi med kremet karrisaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Dette er en rett med et hav av smaker. Den passer godt både til helgekos og som søndagsmiddag – eller på en helt vanlig hverdag dersom du ønsker å sette litt ekstra stas på hverdagsmiddagen.

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken. Her har vi brukt jasminris.
Skrell gulrøttene og skjær dem i staver. Del brokkoli i buketter, og finhakk sjalottløk.
Snitt et lite kryss i tomatene og legg dem i fosskokende vann i noen sekunder. Når du ser at skallet begynner å løsne, skyller du umiddelbart tomatene i iskaldt vann. Skrell tomatene og del dem i grove biter.
Smelt margarin i en middels varm stekepanne. Stek scampi til de blir rosa i fargen (pass på at de ikke blir overstekt, da blir scampiene tørr). Ta scampiene ut av stekepannen og sett dem til side.
Fres sjalottløk i stekefettet etter scampiene, i ca. 3 minutter. Tilsett grovhakkede tomater, karripulver, sennep, salt, pepper, sukker og kremfløte. Kok sausen til den er redusert til ca. 30 % mengde.
Ha scampi i sausen og kok uten lokk i 5 minutter.
Kok eller damp gulrøttene og brokkolibukettene til de er møre.
Server scampi med kokt ris, gulrøtter og brokkoli. Dryss gjerne litt ekstra karripulver over risen.