Salat med poteter, brokkoli og dill

Salat med poteter, brokkoli og dill

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 5 kokte, avkjølte poteter
  • 4 ts olivenolje
  • 4 ts hvitvinseddik eller sitronsaft
  • ½ ts dijonsennep
  • smak til med salt og pepper
  • 1 brokkoli
  • 3 vårløker
  • 1 bunt frisk dill
  • 150 g spekeskinke
Dill er en gammel krydderurt som til alle tider har vært mye brukt. Her har vi den i en deilig salat sammen med poteter, vårløk og brokkoli.

Slik gjør du

  1. Skjær potetene i biter og bland med en marinade olivenolje, eddik og sennep som er smakt til med salt og pepper.
  2. Skjær brokkolien i små buketter og forvell dem i lettsaltet vann i ca. et minutt. Avkjøl raskt i iskaldt vann.
  3. Del skinken i strimler.
  4. Bland alle ingrediensene på et fat eller i en salatbolle med finhakket dill. Server gjerne med godt brød til.
  5. kilde: http://www.frukt.no