Salamisnitter

Salamisnitter

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 skive grovt brød
  • 50 g margarin
  • 2 salatblad
  • 40 g salami
  • 2 ts potetsalat
  • 4 skiver agurk
  • 2 biter frisk ananas eller hermetiske ananasbiter
  • 1 rød cherrytomat
Snitter er den folkekjære norske brødskiva kledd til fest. Det er egentlig små kunstverk og heter på fransk Canapé à la norvégienne. Snitter serverer man gjerne til sammenkomster som bryllup, konfirmasjon, dåp, mottagelse etter begravelse eller andre passende anledninger. Snitter og smørbrød er delikate og smakfulle og du kan enkelt lage dem selv.

Slik gjør du

  1. Smør margarin på brødskiva. Del den i to på skrå. Vask salatbladene og fordel dem på brødskivene.
  2. Legg salamien pent på begge halvdelene. Legg potetsalat på toppen.
  3. Skjær et kutt i agurkene halvveis gjennom og vri dem som en vifte over pålegget. Pynt med cherrytomat, ananas og urter. Legg snittene pent på en fat og de pynter opp bordet for deg. Husk å beregn minst 5 snitter per porsjon.